Now get upto 25% OFF on New Domains & Webhosting, use our coupon " INFOSYTE.IN "Click here // CGBSE Class Xth results 2013 declared Click here // CSVTU BE TIME -TABLE APRIL-MAY 2013Click here // CGPET Answer Key 2013Click here // CBSE - 2013 DATESHEET CLASS X & CLASS XIIClick here // CGBSE - 2013 Exam dates for class 10th & 12th declared Click here // Notification for Public sector Jobs through GATE - 2013 Click here // JEE/CET - 2013 Important dates & syllabus Click here // CSVTU B.E. First Year (2012-13) Syllabus (NEW)Click here // CGPET 2012 Answer KeyClick here // Bhilai Institute of TechnologyGet details // Rungta College of Engg. & TechnologyGet details // Shri Shankaracharya Group of InstitutionsGet details// Christian College of Engg. & TechnologyGet details



Hi, Welcome ! to CG Study

The Leading Educational cum Informational Portal for the School & College Students of Chhattisgarh. Download Free E-Books, Notes, Question papers, and share study materials with your friends.

Get Free Engineering E-Books & Class Notes

We are having at present a collection of more than 250+ E-Books related to Physics, Chemistry, Biology, Mechanical Enineering, Civil Engineering, Computer science and Electrical. We are uploading new E-Books from time to time.

Share your Study materials here

Please Submit your E-Books here. We will upload it here along with your name within 48hrs.

Contact Us for any Queries ?

We are pleased to help you regarding information about Examinations, Schools, Colleges or Universities of Chhattishgarh. Just a click away, we will revert to you in a mean time. Thanks for being here...

IBPS CWE PO-III 9th November Saturday Questions and key answers

IBPS PO-III 19th and 20th October Questions

IBPS is Conducting Probationary Officer (PO) Exam across All over India from 19th October to 10th November at Various Exam Centres in Two Shifts “Morning Shift” and “Evening Shift”.

IBPS PO Exam Consists of various Section like Reasoning, Aptitude, Maths, English, Computer, Banking based General Awareness.

IBPS PO (9th November 2013) Morning Shift Questions and Answers based on memory

1. Who is the first player from Maharashtra to win medal in world junior chess championship
Answer: Vidit Gujrathi
2. Angela Merkel chancellor of which country
Answer: Germany

3. Estimated GDP of INDIA by ADB (Asian Development Bank)
Answer: 4.7 %

4. Space Program by Japan

5. Vinod Prakash Sharma won which award
Answer: Dr Vinod Prakash Sharma was awarded the 'Gujar Mal Modi' award

6. Which of following is not NBFC (Non-banking financial company)
Answer: Local Banks

7. Most Valuable Brand of the World
Answer: Apple, Microsoft and Coca-Cola lead the World's Most Valuable Brands, while Samsung is the biggest gainer.

8. Pride of the nation award
Answer: John Abrahin, on 16 September 2013

9.  Amitabh Bachchan’s message to the world?
Answer: The World Needs More

10. All Roads are going to be connected in India by which scheme?Answer: Golden Quadrilateral

11. What is the name of the rocket recently launched by Japan ?
Answer: Epsilon

12. Ashok Vemuri is CEO of which company?
Answer: iGate

13. Ruchira Kamboj is the Ambassador for ?
Answer: UNESCO-Paris

14. Savings account interest is calculated on ?
Answer: Daily Basis

15. Whats is the Upper limit for RTGS (Real Time Gross Settlement) ?
Answers: No limit

16. ICDS Full form
Answer: Integrated Child Development Service.

17. Which country was invited as the chief guest for IFFI (International film festival of India)

18. DEMAT Account

19. RBI’s treasury bill tenure is of
Answer: 91 days, 182 days and 364 days

20. Function of IMF
Answer: Providing short terms credit to member countries for meeting temporary difficulties due to adverse balance of payments

21. NEFT
22.  Angela Markal elected 3rd time for which country?
Answer: Germany

23. Maximum loan limit by MSME to Medium Enterprises

 pls wait.. page is updating in few mins..  Kindly refresh your browser


We keep updating this page as we get more questions. Please comment more questions below and bookmark us to visit again


Incoming Search terms:

  • IBPS CWE PO-III 9th November Saturday Questions and key answers
  • ibps 9th nov morning shift questions
  • ibps 9th general awareness questions
  • ibps 9th maths, GA , computer, aptitude questions

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below